Zoom G5n Discussion.

Questions and answers related to any Zoom Gear that doesn't have its own sub-forum yet. This includes any new gear that's been announced, and any old gear you've got. Please don't "post and run". Participate in the discussion. Thanks.
Guitarist1969
new to this board
new to this board
Posts: 9
Joined: Thu Aug 27, 2009 6:34 pm

Re: Zoom G5n Discussion.

Post by Guitarist1969 » Tue Oct 04, 2016 4:41 pm

Karmanaut wrote:I bought a Zoom G5 last January, it worked fine until about June. After writing/downloading patches, one of the displays would not show the effect graphics properly, it would not show entirely or be greyed out, totally unreadable. Only some effects though, in the first display screen. I thought maybe it was a "bug" from downloading patches but I reset the unit to factory and it was the same. Everything else in the unit worked fine. Just the incomplete graphics.
Zoom changed their Canadian Distributor at that time so when I contacted the new distributor, they replied to send it in, it would be covered under warranty. ok.
So after a month they sent an email stating they would send me a replacement G5N. I said great, but I sent them a G5. They said the G5 is no longer available. I went on Amazon just to check the price and it was no longer on there, or on the website from the company I bought it from. Poof!
I have read in an earlier post that some (all?) of the development team for the G5 left Zoom, so the company is concentrating on the G5N.
So now I have a brand new G5N, but I kinda wish I could have the G5 back, and use it as is, I like most of the features better. I was gonna mod it anyway.
Regardless, I'm gonna use the G5N, I do like some of the features but not being editable on my computer is a bummer.
I just thought I would relate my experience with Zoom and their product, thanks for all the info in this thread, I do appreciate it.
But you have to admit the amps and cabs sound way better on the G5n. I had the G5 since initial release and now the G5n, and although I don't like some of the changes, the sound is noticeably better on the G5n.
1 x

Karmanaut
new to this board
new to this board
Posts: 3
Joined: Fri Sep 23, 2016 3:56 pm

Re: Zoom G5n Discussion.

Post by Karmanaut » Fri Nov 04, 2016 12:30 am

Yes, I think having less choice but better sounding amps and cabs is great. I have been using a Roland GP100 for years but it's getting old and glitchy, so I decided to replace it with the G5. I have also recently purchased a PodXT live (for $100=no-brainer) which I'm setting up to use for 1 of the bands I'm in. I love the Roland but can't depend on it anymore, the PodXT is nice but the G5n sounds awesome, the more I use it the more I like it. To describe it in a word, I would say it's "creamy"
0 x

mojo_plasma
new to this board
new to this board
Posts: 12
Joined: Tue Apr 26, 2016 5:15 pm

Re: Zoom G5n Discussion.

Post by mojo_plasma » Mon Jan 09, 2017 11:50 am

Will post it here also!!!
The new TS+Boost it awesome!!!
Thank you zoom!!!
0 x

Daveozog
new to this board
new to this board
Posts: 4
Joined: Sat Jul 08, 2017 9:46 am

Re: Zoom G5n Discussion.

Post by Daveozog » Wed Jul 12, 2017 10:43 am

Hi
Regarding the Zoom G5N
The looper works fine but (and I am new to using this device) where are my created loop pieces being save too or am I not setting it to record the piece or does it not save .........The looper is easy and slick to use so how can I save the work for next time I want to use it ?
0 x

jageya
new to this board
new to this board
Posts: 2
Joined: Wed Jan 25, 2017 9:13 pm

Re: Zoom G5n Discussion.

Post by jageya » Wed Jul 12, 2017 10:59 am

:neutral: how come no updates recently on the g5n since the 2.0???
0 x

Daveozog
new to this board
new to this board
Posts: 4
Joined: Sat Jul 08, 2017 9:46 am

Re: Zoom G5n Discussion. Using the looper

Post by Daveozog » Thu Jul 13, 2017 9:50 am

Hi I am new to this type of device (regarding zoom G5N) and the forum. I think I am missing some thing as I don't seem to be able to store the loops I have created - there is information in the instructions on how to operate the looper which is fine..But nothing as to how to open the created loop later at another time. I assumed it would store the recorded looped piece to use at another time but I cant see how to open the created loop or find the loop I have been working on- on returning after a shut down/turn off.
Please can some one enlighten me how to store to memory a looped session or confirm the G5N does not have this option.
Thanks
0 x

casey01
new to this board
new to this board
Posts: 2
Joined: Sat Jan 14, 2017 10:26 pm

Re: Zoom G5n Discussion.

Post by casey01 » Tue Jul 18, 2017 11:02 am

Myself, having been an owner of floor pods over the years from Line 6, Boss and now the G5N, generally speaking for pretty much all of them, because of the relatively short amount of memory dedicated to the looper, these are usually "one-off real time only" features that do not allow storage of any of your loops. If retaining your loops in memory is important to you, you will have to purchase a separate device like a Boss RC-3, or those available from Digitech, and other manufacturers and connect it from the outputs of the G5N then into your amplification. Just make sure that the one you may be interested in has the capacity to store your loops since not even all of the separate stompbox type loopers have that feature.

I have a Boss RC-3 which, in my opinion, is quite good value since, among other features, it has stereo ins and outs, a 3 hour memory capacity and depending on the time length of each of your loops, the ability to store up to 80 of your loops in memory.
0 x

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests