No Exciter in G3????

Questions and answers related to any Zoom Gear that doesn't have its own sub-forum yet. This includes any new gear that's been announced, and any old gear you've got. Please don't "post and run". Participate in the discussion. Thanks.
Post Reply
MISTAJONAH
member in good standing
member in good standing
Posts: 31
Joined: Fri Nov 21, 2014 6:39 pm

No Exciter in G3????

Post by MISTAJONAH » Sat Jan 13, 2018 4:22 pm

:shock: :cry:
0 x

NucleusX
senior member
senior member
Posts: 177
Joined: Mon Jan 06, 2014 1:18 am

Re: No Exciter in G3????

Post by NucleusX » Tue Jan 16, 2018 4:53 am

Check the release notes and FX list of the latest firmware update. I'd be quite surprised if this wasn't included in a G3 update.
0 x

MISTAJONAH
member in good standing
member in good standing
Posts: 31
Joined: Fri Nov 21, 2014 6:39 pm

Re: No Exciter in G3????

Post by MISTAJONAH » Tue Jan 16, 2018 7:47 am

Thanks. Whomever had it before me had it up to date. But I did double check for new. I also noticed no "5150". You would think with each new product former amp and/or effects models would stay around as they add more-or change models. I LOVE my s2t. it has everything. But I can't get it to work on Win 10. I hope this Win 7 donesn't die! The G3 should be like the choices you have with the MS-50G-to load what you want. Unless I'm using it way wrong?
0 x

NucleusX
senior member
senior member
Posts: 177
Joined: Mon Jan 06, 2014 1:18 am

Re: No Exciter in G3????

Post by NucleusX » Wed Jan 17, 2018 1:23 am

Just had a poke around myself and can't see the exciter which still surprises me. They put it in the G5, which was in the
same series as the G3. That would annoy me for sure, i use that effect in almost all of my chains. I would'nt be too concerned
about Windows 7 at the moment, it still has a few years of support left in it, you may be able to even get it running in 10 with
the compatibility settings. I'm not too familiar with the S2T, but i remember liking the concept when it was first released, but
decided against it because it always requires a pc connected to it to function. I do know with Guitar Rig, they have a hardware
pedal solution as-well, but you're also able to load Guitar Rig as a VST in any DAW, which works around the compatibility issues.
Zoom may have covered you there, so i'd look into it if you're having trouble with the standalone version. As for the MS-50G,
you're thinking about the MS-100BT, which has the ability to add or remove FX via the apple app. No other Zoom pedal has
been enabled with this feature as yet, so no, you're not using it wrong, you're stuck with whatever FX the firmware gives you.

Edit: Here's the ZFX Plug-in VST solution, if it helps any.

https://www.zoom.co.jp/products/product ... ck-package
0 x

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests